Benodigdheden

380 gram glutenvrije Maria koekjes

1 eetlepel koekkruiden

1/2 eetlepel kaneel

120 gram gesmolten roomboter

optioneel 2 eetlepels poedersuiker

Vulling

500 gram magere Franse kwark

2 eieren maat M

200 ml ongeklopte koude slagroom

250 gram mascarpone

160 gram suiker

1 zakje vanillesuiker

20 gram maïzena

22 gram Schär Universele mix

Fruittopping

3/4 pot kersen taartvulling uit een pot of 300 gram frambozen of aardbeien, 1,5 eetlepel maïzena, 3 eetlepels suiker, 1 zakje vanillesuiker

Extra nodig

Ronde bakvorm 26 cm

aluminiumfolie

Foodprocessor

Handmixer + gardes)

Bereidingswijze

  1. Zet de oven aan op 160 C hete luchtstand en onderin de oven een braadslede of bakvorm half gevuld met water. 
  2. Maal de koekjes fijn in de foodprocessor.
  3. Meng de gemalen koekjes met de gesmolten boter en het kaneel en koekkruiden.
  4. Vouw aan de buitenzijde van de bakvorm aluminiumfolie om de openingen te dichten. 
  5. Verdeel de koekjes over de bodem en druk met een glas of lepel goed strak aan. Zet in de koelkast tot gebruik.
  6. Mix de kwark, suiker, meel, maïzena, vanillesuiker en mascarpone voor een minuut samen met een handmixer.
  7. Giet al mixend de slagroom erbij en mix door. 
  8. Mix 1 voor 1 de eieren toe en mix tot een luchtig geheel.
  9. Giet het kwarkbeslag in de bakvorm en strijk mooi glad. Bak in het midden van de oven voor 55-60 minuten licht goudbruin.
  10. Laat de cheesecake na het bakken een paar uur afkoelen op het aanrecht.
  11. Mix de taartvulling of fruit naar keuze met een staafmixer. Ik heb taartvulling gebruikt. Verdeel deze over de bovenkant van de cheesecake nadat deze is grotendeels is afgekoeld.
  12. Gebruik je liever een fruittopping dan kun je bv frambozen of aardbeien, maïzena, suiker en vanillesuiker samen aan de kook brengen tot het voldoende is ingedikt. Mix dan met een staafmixer of haal het door een zeef. 
  13. Laat de cheesecake minimaal 4 uur goed afkoelen voor het aansnijden.

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten